TRATAMENTE

BIOTERAPIEbioterapeut marian chiru

Tratamentul prin bioenergie este o terapie bazata pe forta campului energetic. Tratamentul cu bioenergie se realizeaza prin pase magnetice cu ajutorul mainilor, fara atingere.

Cei mai multi oameni au probleme de sanatate in conditiile in care analizele efectuate in diverse laboratoare sunt perfecte - acesti oameni sufera de o dezordine energetica, cauzata de surmenaj, stres, alimentatie deficitara si ganduri negative. Tratamentul cu bioenergie consta in curatirea campul energetic de "paraziti" si in purificarea pana la un anumit nivel, iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Aceasta terapie este mult mai complexa decat felul in care este ea prezentata in cartile de specialitate. Se face in special o TERAPIE A SUFLETULUI. Cum din punct de vedere medical sufletul nu exista, adevarata sursa a problemelor pacientilor este greu de depistat din punct de vedere al medicinii alopate.


MASAJbioterapeut marian chiru

La cabinetul nostru se pot face cam opt tipuri de masaj, de la masaj de relaxare pana la masaj pentru sportivi (inclusiv pregatirea acestora pentru competitii din punct de vedere preparatoriu al muschilor, tendoanelor, etc.), de la masajul partial pana la masajul total.


PSIHOTERAPIEbioterapeut marian chiru

Rezultate deosebite am avut cu persoane superstresate ce au avut depresii severe, cu persoane ce au avut probleme mai complicate, (care sustineau ca aud voci sau ca au fost rapite de extraterestri) si chiar cu persoanele cu tentativa de suicid.


OSTEOPATIEbioterapeut marian chiru

In alte cuvinte este arta de a indrepta oasele. In familia terapeutului se practica asa ceva de pe vremea bunicului sau. Apoi acesta s-a specializat prin diferite cursuri, cizelandu-si cunostintele empirice capatate de la familia sa.

In ziua de astazi, cand petrecem foarte multe ore la calculator, la birou, stand in pozitii total gresite, coloana noastra sufera devieri destul de grave, care pot duce la scolioza, cifoze, spondilite sau lordoze. Prin aceasta terapie se pot remedia aceste probleme.

Din datele renumitului osteopat Prat, rezulta ca in prezent 70% din populatia Europei Occidentale are dereglari functionale si se adreseaza unui osteopat. In dereglari functionale, patologia nu e vizibila. Nu se manifesta modificari organice. De exemplu, pacientul sufera de dureri lombare, cervicale, toracice sau sacrale, are cefalee de etiologie necunoscuta, ameteli, menstruatii dureroase sau altele, iar cand se adreseaza medicului de familie, acesta nu poate stabili cauza, dar prescrie un tratament pentru durere, adica simptomul pentru care s-a adresat pacientul. Insa, deseori aceasta durere nu cedeaza tratamentului clasic. Nu cedeaza pentru ca este tratata durerea, nu motivul aparitiei acesteia. Contrar acestui fapt, osteopatia determina si stabileste clar cauza aparitiei durerii si totodata localizeaza segmentul la care se manifesta patologia.

Dereglarile functionale pot trece in cele organice. Spre exemplu, durerea in partea lombara aparuta din cauza herniei de disc poate apasa pe un nerv care la randul sau provoaca amorteli, furnicaturi sau incetarea functiilor motorii a unuia dintre membre. Osteopatia nu numai trateaza, dar si preintampina dereglarile organice. Avantajul osteopatiei nu consta numai in eficacitatea tratamentului, dar si in lipsa contraindicatiilor.

Mari succese ale osteopatiei s-au inregistrat in tratarea noilor-nascuti care au suferit traume la nastere, in cazuri de hiperexcitabilitate, eructatii, stari de voma etc. La copiii ce se duc la scoala care au dificultati in insusirea materiei scolare, manifestata prin atentie insuficienta, hiperactivitate, oboseala cronica, osteopatul neaga ca sunt probleme cu asimilarea cunostintelor, dar incearca sa demonstreze ca sunt probleme cu musculatura oculara. De cele mai multe ori se dovedeste ca mamele acestor copii au suferit traumatisme la nastere.

Metode de tratament

Unicul instrument cu care actioneaza medicul osteopat sunt mainile acestuia. Osteopatia este un tratament care nu necesita administrarea medicamentelor clasice, dar totodata un tratament care foloseste tehnici nedureroase ce insumeaza peste 3000 de tipuri.

Datorita practicii, medicul osteopat poate depista cele mai mici anomalii la nivelul aparatului muscular, ligamentar si articular. Incordarea unei grupe musculare poate oferi indicii despre patologia unui organ intern. Astfel, dupa ce este pus diagnosticul, el poate fi confirmat prin metode contemporane de diagnosticare a bolii - ecografie, radiografie, CT (Computer tomograf), RMN (Rezonanta magnetica nucleara).


REFLEXOTERAPIEbioterapeut marian chiru

La cabinetul nostru nu se face tratament reflexogen numai la talpa piciorului, ci la toate zonele reflexogene de pe intreaga suprafata a corpului (talpi, palme, urechi si alte zone).


DRENAJ LIMFATICbioterapeut marian chiru

Drenajul limfatic este recomandat sa se faca in general doamnelor sau persoanelor ce au suferit o interventie chirurgicala (extirpare de san sau alt tip de interventie) care duce la umflarea anumitor zone ale corpului. Rezultatele se observa chiar din primele zile.


MELOTERAPIEbioterapeut marian chiru

In cabinetul nostru se asculta multa muzica. In functie de starea psihica a pacientului se pune un anumit tip de muzica. Aceasta il ajuta sa se relaxeze.